Генпрокуратура відкрила провадження проти голови "Нафтогазу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генпрокуратура відкрила провадження проти голови "Нафтогазу"

Кримінал
389
Генеральна прокуратура України за результатами розгляду поданого народним депутатом Вікторією Войціцькою (фракція “Самопоміч”) 11 травня заяви 20 травня розпочала досудове розслідування в рамках кримінального провадження за ч. 2 ст. 367 КК України – невиконання посадовою особою своїх службових обов’язків, що заподіяло істотну шкоду державним інтересам.
“Номер кримінального провадження – №42016000000001293 від 20.05.2016”, – написала В.Войціцька в своєму блозі в Facebook, приклавши копію відповіді заступника генпрокурора Юрія Столярчука.
Депутат нагадала, що звинувачує А.Коболева в тому, що він не використав свої повноваження для повернення ПАТ “Укрнафта” під контроль держави, зміни його керівництва і недопущення зростання податкового боргу цієї компанії за останній рік з 5,11 млрд грн до 10,6 млрд грн.
У свою чергу глава НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв спростував ці звинувачення. За його словами, йому вдалося повернути “Укрнафту” під контроль держави, змінити менеджмент і виплатити дивіденди, а затягування цих процесів було пов’язано, переважно, з наявністю акціонерного договору з групою “Приват” Ігоря Коломойського і необхідністю чітко дотримуватися вимог законодавства, щоб уникнути програшу в судах.
Крім того, А.Коболев 12 травня заявив про численні спроби залякування відкриттям проти нього і його команди кримінальних справ. “У 2014 році нас лякали кримінальними справами за “Газпром”, в 2015 – за реверс, в цьому – за нерозуміння “політики”, – написав він своїй сторінці в Facebook.
Крім заяви В.Войціцької, Служба безпеки України 11 травня провела обшук в головному офісі “дочки” “Нафтогазу” – ПАТ “Укргазвидобування”, розташованому в Києві.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас