З 2008 року європейські банки втратили третину прибутку через судові витрати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З 2008 року європейські банки втратили третину прибутку через судові витрати

Фондовий ринок
139
Європейські банки втратили третину свого чистого прибутку через створення великих резервів для покриття очікуваних судових витрат з початку економічної кризи в 2008 році. Про це свідчать дані Європейського центрального банку.
Зокрема, в період з 2008 по 2015 роки банки Європи в цілому виділили 160 млрд доларів США в якості резервів на судові витрати, що становить майже половину від їх чистого прибутку за цей період. Це означає, що їх прибуток міг би бути майже на одну третину вище, якби не ці судові витрати, заявили в ЄЦБ.
А для таких банків, як німецький Deutsche Bank, швейцарський UBS і британський Lloyds витрати на судові витрати за вищевказаний період навіть перевищували показники чистого прибутку.
Фахівці ЄЦБ вважають, що ця тенденція може продовжитися – до кінця минулого року банки зарезервували на судові витрати 50 млрд доларів. Майже половина з цієї суми припадає на британські кредитні установи, які готуються до продовження позовів за нав’язані послуги зі страхування платоспроможності (так звані payment protection insurance, PPI).
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас