Google випустить власний смартфон (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google випустить власний смартфон (відео)

Технології&Авто
933
Компанія Google має намір випустити власний споживчий смартфон. Причому цей пристрій стане втіленням в реальність ідеї створення модульного смартфона Project Ara.
Команда, яка займалася розробкою Project Ara, виведена зі складу дослідницького підрозділу ATAP і переведена в новий апаратний підрозділ, що очолює колишній президент Motorola Рік Остерлох (Rick Osterloh). Готовий споживчий пристрій повинен з’явитися на ринку в наступному році. Це буде перший смартфон, випущений самою компанією Google. Раніше виготовленням мобільних пристроїв в рамках лінійки Nexus займалися виробничі партнери, наприклад, Huawei, LG, HTC.
Разом з тим, Google показала робочий прототип модульного смартфона Ara. Як і задумувалось спочатку, пристрій дозволяє міняти деякі компоненти в залежності від потреб користувача: камеру, динаміки та ін. Різні модулі кріпляться до базової рамки, в якій інтегровано основні компоненти смартфона. Конструкція передбачає використання шести модульних слотів. Всі вони є універсальними, завдяки чому будь-який модуль можна встановити в будь-який слот. Для обміну даними між модулями і базовим блоком використовується новий відкритий стандарт Unipro, який дозволяє передавати дані на швидкості 11,9 Гбіт / с в обох напрямках.
Восени цього року стане доступною версія модульного смартфона Ara для розробників. Але вже зараз зацікавлені розробники можуть приступити до створення власних модулів. Готова споживча версія смартфона Google Ara повинна надійти в продаж в 2017 році.
За матеріалами:
The Verge
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас