Фонд Гая Кавасакі і ангельські інвестори вклалися в українсько-американський стартап — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд Гая Кавасакі і ангельські інвестори вклалися в українсько-американський стартап

Фондовий ринок
450
Український підприємець Олег Рогінський запускає свій новий проект під назвою People.ai. Проект недавно підняв preseed-раунд від декількох ангельських інвесторів Долини і фонду Гая Кавасакі Garage Technology Ventures. Повний розмір раунду не розкривається, від ангельських інвесторів проект отримав близько $ 450 000.
Серед інвесторів, які підтримали проект – досить відомі люди, в тому числі – Нік Білогорський, екс-керівник антивірусного підрозділу Facebook, Кевін Махаффі, засновник Lookout, відомий хакер, який нещодавно зламав Tesla, Сем Квок, партнер венчурного фонду Гая Кавасакі під назвою Garage Technology Ventures, Бен Бойєр, партнер фонду Tenaya Capital, український інвестор Євген Сисоєв та інші.
People.ai – це новий проект Олега, який працює в Києві і Сан-Франциско. У команді п’ять осіб (зараз відкриті вакансії сеніор-тестувальника і Python-бекенд-інженера), вона працює над проектом на перехресті машинного навчання, big data і штучного інтелекту. Спочатку Олег планував зробити сервіс, який би сам вмів шукати сейлз-менеджерів, з’ясовувати їх сильні сторони і автоматично підбирати їх для компаній, яким в даний момент потрібні люди саме з такими навичками. Але з часом команда зрозуміла, що цей алгоритм може працювати не тільки для продажу, а й для будь-якої індустрії.
Зараз команда працює над технологією, яка може класифікувати людину, її вміння, здібності й уподобання, риси характеру, з’ясувати для компанії не тільки, кого їй краще найняти, а й взагалі чи варто брати людину на роботу. Шукачам технологія може допомогти створити об’єктивне резюме, засноване на даних, командам – оцінювати ефективність роботи і т.д. Зараз People.ai тестується в двох великих пілотних програмах.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас