Комітет рекомендує ВР заборонити іноземним інвесторам купувати у власність с/г землі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комітет рекомендує ВР заборонити іноземним інвесторам купувати у власність с/г землі

Аграрний ринок
298
Комітет Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендує парламенту прийняти за основу законопроект №4455 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо права власності іноземних інвесторів на землю)”, передає прес-служба ВР.
Так, проектом пропонується внесення змін до Земельного кодексу України. У ньому, зокрема, до осіб, які не можуть купувати у власність земельні ділянки сільськогосподарського призначення, пропонується віднести іноземні підприємства; підприємства, в статутному (складеному) капіталі яких є іноземна інвестиція (спільні підприємства, підприємства з іноземними інвестиціями; юридичні особи, створені згідно із законодавством, відмінним від законодавства України; міжнародні урядові та неурядові організації.
Передбачається встановити, що однією з підстав отримання права власності на земельну ділянку визнається його “придбання за цивільно-правовими договорами”. Також термін “іноземні юридичні особи” пропонується замінити на “юридичні особи, створені згідно із законодавством, відмінним від законодавства України”.
“Прийняття проекту, на думку суб’єктів права законодавчої ініціативи, істотно поліпшить інвестиційний клімат в Україні, сприятиме активізації ділової активності в регіонах, позитивно вплине на соціально-економічний розвиток держави”, – підкреслюється в повідомленні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас