Посольство України спіймали на контрабанді: 60 тисяч пачок сигарет під видом "дипвантажу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Посольство України спіймали на контрабанді: 60 тисяч пачок сигарет під видом "дипвантажу"

Кримінал
2276
Громадянин України в автомобілі з дипломатичними номерами намагався вивезти в ЄС майже 60 тисяч пачок сигарет під видом “дипломатичного вантажу”.
Про це повідомляє управління ДФС в Закарпатській області.
Спроба контрабанди сигарет сталася 21 травня, коли на пункт пропуску в “зелений коридор”, заїхав легковий автомобіль марки “VW TRANSPORTER” під керуванням громадянина України.
“До митного контролю громадянин надав паспорт, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, лист одного з посольств України, що в автомобілі перевозиться дипломатичний вантаж, який згідно з конвенцією не підлягає контролю”, – розповіли в ДФС Закарпатській області.
На спробу співробітників СБУ оглянути вантаж водій транспортного засобу заявив, що там знаходиться дипломатичний вантаж і без дозволу і присутності представника МЗС він відмовляється надавати доступ.
В результаті автомобіль все ж оглянули і в салоні і конструктивних порожнинах правої та лівої стінок кузова автомобіля знайшли та вилучили 56 890 пачок сигарет вітчизняного виробництва з акцизними марками України, а саме: 25 090 пачок “LD RED”, 24 610 пачок “LD BLUE” , 490 пачок “LD BLUE LIMITED”, 6 700 пачок “PALL MALL LOW SMOKE SMEL”.
Загальна сума вилученого вантажу 620 911 тис. грн.
Як зазначається, від дачі пояснень водій транспортного засобу відмовився.
“Зараз складено протокол про порушення митних правил, сигарети і транспортний засіб, загальною вартістю 881 084 грн, – вилучено”, – повідомили в ДФС.
При цьому не уточнюється, яке саме посольство України надало лист, який зробив можливим перевезення контрабандного вантажу.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас