Бразилія може продати частку в нафтогазовому гіганті Petrobras на тлі корупційного скандалу, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бразилія може продати частку в нафтогазовому гіганті Petrobras на тлі корупційного скандалу, - ЗМІ

Світ
137
Уряд Бразилії може узгодити продаж державної частки в бразильському нафтогазовому гіганті Petrobras, навколо якого з 2014 року розгорається корупційний скандал, повідомляє Прайм з посиланням на джерела, знайомі з ситуацією.
“Раніше повідомлялося, що уряд Бразилії розглядає питання продажу часток в державних активах, включаючи поштові компанії, транспортні холдинги і страхові компанії. За даними газети Globo, такі заходи уряд може вжити, щоб залучити капітал і раціоналізувати державний сектор”, – йдеться в повідомленні.
Відзначається, що список компаній, які підлягають частковій приватизації, поки уточнюється. Однак, за їхніми даними, уряд виконуючого обов’язки президента країни Мішела Темера хоче продати контрольний пакет акції в підрозділі Petrobras і в компанії Eletrobras Furnas. Презентація для інвесторів може пройти вже в середині липня в Нью-Йорку, Лондоні та інших фінансових столицях.
Раніше бразильські ЗМІ повідомляли, що держава може продати частки в поштовій службі Бразилії Correios, державному монетному дворі Casa de Moeda та страховика Caixa Economica Federal. Крім того, розглядається часткова приватизація національного оператора аеропорту Infraero і більш ніж 200 невеликих компаній, що належать державній енергетичній компанії Eletrobras.
Бразильська компанія Petrobras виявилася в центрі корупційного скандалу в 2014 році, коли стало відомо, що кілька функціонерів підписували договори і отримували за це комісійні в розмірі 3% від суми контракту. Ці кошти в подальшому використовувалися для підкупу політиків і посадових осіб. За даними влади Бразилії, завищення цін і хабарі принесли авторам ідеї близько 3,8 мільярда доларів.
За матеріалами:
ПРАЙМ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас