Суд дозволив ГПУ обшукати офіс YouTube в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд дозволив ГПУ обшукати офіс YouTube в США

Кримінал
1374
Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання слідчого Генпрокуратури Олексія Богомолова про доступ до серверів відеохостингу YouTube в США.
Про це йдеться в постанові від 2 березня, опублікованій в Єдиному реєстрі судових рішень.
Доступ надано для отримання інформації про користувача, який оприлюднив відеозаписи СБУ в кабінеті екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря.
Тепер слідчий Богомолов має доступ до документів компанії YouTube LLC в місті Маунтін-В’ю, штат Каліфорнія, Сполучені Штати Америки.
Зокрема, там він, на думку Печерського суду, може отримати анкетні дані користувача, який опублікував ролики, його електронну та IP-адресу, хости, з яких відбувалася реєстрація, а також матеріали самих відеозаписів “Як Чеботар пісок продавав серія “1”, як Чеботар пісок продавав серія “2”, як Чеботар пісок продавав серія 3 “.
Таке право суд надав слідчому терміном на місяць. Про те, чи літав Богомолов для обшуку YouTube в США, не повідомляється.
Як відомо, в кінці минулого року Печерський суд вже видавав схоже рішення – тоді він дозволив Генпрокуратурі обшукати український офіс компанії Google, яка є власником YouTube.
Йдеться про відео, знятому СБУ в минулому році в рамках справи про продаж піску ДП “Спецсервіс” Міністерству внутрішніх справ за заниженими цінами. На ньому директор підприємства Василь Петровський звітує Чеботарю про продаж піску через підставну компанію.
У березні цього року прокуратура пред’явила Петровському підозру.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас