Китайська Cofco інвестувала $75 млн в запуск зернового терміналу в Миколаївській області — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайська Cofco інвестувала $75 млн в запуск зернового терміналу в Миколаївській області

Аграрний ринок
358
Китайська компанія Cofco інвестувала $ 75 млн в запуск зернового терміналу в Миколаївській області.
Запуск терміналу відбувся у четвер, 19 травня.
“Дунайська судоходно-стивідорна компанія”, яка входить в українську групу Cofco Agri, основним акціонером якої є китайська Cofco Corporation, відкрила новий комплекс з перевалки зернових і олійних культур на базі 1 і 2 причалів Миколаївського морського торгового порту. Будівництво тривало 20 місяців – з серпня 2014 року.
Відповідно до прес-релізу, розданому в ході відкриття терміналу, він обладнаний двома зерносховищами, які складаються з 16 силосів загальною місткістю 120 тис. тонн і чотирьох силосів місткістю понад 1,5 тис. тонн відповідно.
Комплекс має станції для розвантаження автомобільної (дві стрічки) і залізничної (дві стрічки на вісім вагонів) транспорту, які дозволяють приймати до 10 тис. тонн продукції на добу. До складу терміналу входять також зерносушарка і зерноочистка потужністю 50 тонн на годину, суднонавантажувальна машина потужністю 1 тис. тонн на годину і швидкістю завантаження до 20 тис. тонн на добу, а також лабораторія для перевірки якості зерна.
Термінал також має транспортне обладнання, ваги, пробовідбірники та експрес-лабораторію. Крім того, під потреби нового комплексу побудовані автодороги і майданчики для транспорту в порту.
“Комплекс побудований з використанням високотехнологічного обладнання, що виключає будь-який негативний вплив на навколишнє природне середовище. Для спорудження терміналу компанія використовувала обладнання таких зарубіжних фірм як Ag Growth International (AGI), Neuero, Intersystems, Stela Laxhuber Engineering GmbH & Co, а також комплектуючі деталі вітчизняного виробництва “Елеваторпромсервіс”, “Зернова столиця” і ін. “, – говориться в прес-релізі.
Cofco – багатопрофільна державна організація, проводить закупівлю і трейдинг зернових, а також здійснює глибоку переробку зерна. Крім цього вона володіє готелями, торговельними центрами і виноградниками, а також СП з британським страховиком Aviva Plc.
Заснована в 1949 році корпорація є одним з найбільших державних підприємств КНР. Завдяки серії поглинань компанія зараз володіє активами обсягом понад $ 71,9 млрд. Потужності зі зберігання зерна оцінюються в 31 млн тонн, з переробки – 89,5 млн тонн на рік, має представництва в 140 країнах світу.
У 2015 році Cofco завершила покупку гонконгської Noble Group. В Україні Noble Group належало ТОВ “Нобл Ресорсиз Україна” (Київ), ТОВ “Новоолексіївський елеватор” (Херсонська обл.), ТОВ “Сателіт” (Київ).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас