Firefox вперше обігнав браузери від Microsoft по частоті використання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Firefox вперше обігнав браузери від Microsoft по частоті використання

Технології&Авто
476
Вперше за історію свого існування настільна версія браузера Firefox за показниками використання обігнала продукти від Microsoft.
Згідно з даними аналітичної компанії StatCounter, що відстежує більше 15 мільярдів переглядів сторінок на трьох мільйонах сайтах в місяць, Firefox змістив Internet Explorer і Edge на третє місце. У той час як у браузера від Mozilla показник використання дорівнює 15,6%, браузери від Microsoft відстають всього на 0,1%. Chrome і раніше тримається на першому місці, утримуючи понад 60% частки.
Важливо відзначити, що ці дані стосуються частоти використання браузерів, а не їх частки ринку. Настільний браузер від Microsoft в плані числа користувачів як і раніше виграє: якщо вірити даним Net Applications, то один лише Internet Explorer утримує 44% частки ринку, що приблизно на 10% менше, ніж в минулому році.
«Microsoft могла очікувати зростання загальної частки браузерів в результаті запуску Windows 10 з Edge, але поки цього не сталося», – заявив генеральний директор StatCounter Аодхан Каллен (Aodhan Cullen). «Chrome продовжує завойовувати світовий ринок».
У плані числа користувачів браузер від Google також продовжує свій підйом. Згідно з даними Net Applications, Chrome за останні 12 місяців отримав трохи більше 10% частки ринку, що приблизно співвідноситься з загубленою часткою Microsoft.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас