Фінкомпанії та банки переводять співробітників із Лондона і Нью-Йорка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінкомпанії та банки переводять співробітників із Лондона і Нью-Йорка

Світ
1314
Фінансові центри США та Великобританії – Лондон і Нью-Йорк – за п’ять років втратили 42 тис. робочих місць, або 6% із загальної кількості працівників фінансового сектора, через те, що банки активно скорочують витрати.
При цьому багатьох співробітників не скоротили, а перевели в підрозділи, розташовані в більш дешевих містах. Про це свідчать дані компанії Boyd, яка провела дослідження на замовлення The Financial Times.
У Лондоні і Нью-Йорку за останні 18 місяців вартість роботи бек-офісів зросла на 10-12%, що в чотири рази вище інфляції. На думку експертів, робочі місця в цих містах продовжать падати, бо представники фінсектора змушені переплачувати співробітникам через дорожнечу життя в цих місцях.
Однією з альтернатив є, наприклад, Монреаль, якому з 2011 року вдалося залучити роботодавців, включаючи Morgan Stanley і State Street, створили 5 тис. нових робочих місць у фінансовій сфері. Річні витрати на утримання бізнесу в Монреалі приблизно на 40% нижчі, ніж у Нью-Йорку.
Привабливим варіантом для таких гравців, як Macquarie, Deutsche Bank і Ernst & Young, став Джексонвілль у Флориді, де витрати на утримання бізнесу на 23% нижчі, ніж на Манхеттені. У результаті місто отримало 4 тис. нових робочих місць.
Багато представників Лондонського району Сіті переїздить до Варшави, де витрати нижчі на 60%. У польській столиці за п’ять років з’явилося 5 тис. нових робочих місць у фінансах, в Мадриді – 2,5 тис. (витрати на 47% нижчі від лондонських).
За матеріалами:
Financial Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас