Китай скасував податок на прибуток для підприємств і встановив ПДВ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай скасував податок на прибуток для підприємств і встановив ПДВ

Світ
2377
Уряд Китаю звільнив підприємства від обов’язку сплачувати податок на прибуток.
Про це йдеться в поширеному в зв’язку з податковою реформою циркулярі Держради КНР, пише ЕП з посиланням на bin.ua.
Починаючи з 1 травня китайські компанії зобов’язані сплачувати податок на додану вартість (ПДВ).
З метою успішного впровадження нової програми, адміністрації повинні правильно трактувати нові правила, а підприємства утримуватися від заходів по ухиленню від податків “, – йдеться в циркулярі.
Очікується, що перехід до ПДВ торкнеться близько 10 млн платників податків, що мають відношення до таких галузей народного господарства як будівництво, нерухомість, сфера послуг і фінанси.
Автори закону вважають, що перетворення дозволять полегшити податковий тягар багатьох організацій.
“Практичні плоди реформ повинні відбитися на підприємствах, які за рахунок зменшення урядових доходів отримають можливість підвищити власну продуктивність. Це позитивно позначиться на мультипликативному ефекті від ринкової діяльності компаній”, – заявив раніше прем’єр Держради КНР Лі Кецян.
За його словами, у зв’язку з перетвореннями податкові надходження в 2016 році зменшаться більш ніж на 500 млрд юанів (близько 77 млрд дол) – влада вирішила піти на збільшення дефіциту бюджету до 3% від ВВП (замість торішніх 2,3%).
“Через недостатньо динамічний процес відновлення динаміки розвитку світової економіки, в умовах зниження темпів зростання КНР методам експансіоністської фіскальної політики слід відводити важливішу роль. Тому для успішного проведення податкових реформ в цьому році державні асигнування будуть істотно перевищувати доходи”, – резюмував китайський прем’єр .
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас