Німеччина обіцяє Україні мільйонні гранти і кредити для реформ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина обіцяє Україні мільйонні гранти і кредити для реформ

Казна та Політика
1438
Німеччина надавала і буде продовжувати надавати сприяння Україні у проведенні реформ, у тому числі й матеріальне.
Про це заявив держсекретар МЗС ФРН Штефан Штайнляйн, виступаючи на німецько-українській конференції громадянського суспільства “Після Євромайдану: вперед до нових горизонтів”.
“Німеччина підтримує Україну в процесі її трансформації. На додачу до нашої постійної прихильності зусиллям щодо вирішення конфлікту на сході, пакет підтримки Німеччини Україні є одним з найбільших по всьому світу”, – заявив дипломат.
За його інформацією, в 2016 році Берлін виділить близько 200 млн євро в рамках двосторонньої допомоги в ключових галузях реформ, таких як енергетика, державна адміністрація та децентралізація. Крім цього, “як і раніше доступні” 300 млн із загальної суми кредиту в 500 млн євро.
У червні цього року Штайнляйн і колеги з інших міністерств укотре відвідають Україну, щоб на місці оцінити, як використовуються кошти і підштовхнути хід спільного плану дій для України”.
Одним з пріоритетів Німеччини є взаємодія з громадянським суспільством. Так, німецький бундестаг виділив додаткові кошти для співробітництва в цій сфері, сказав дипломат, не уточнивши суму. Спектр тем в рамках цих проектів взаємодії охоплює як конференції міст-побратимів, так і молодіжні обміни, участь громадянського суспільства у політичних процесах та просування свободи преси.
Штайнлян не згоден зі скептиками, говорять, що Україна не відбулася як держава, що реформи в ній провалилися, як і ідеї Майдану. “Я зовсім не вірю в те, що ці скептики мають рацію. І я завжди кажу їм: одне з найбільших досягнень України – це її живе, динамічне і активне громадянське суспільство, які навряд чи можна знайти в будь-якій іншій країні Східного партнерства”, – заявив заступник глави німецького МЗС.
Він вважає, що саме громадянське суспільство може відіграти вирішальну роль у проведенні урядом амбітних реформ в умовах “безпрецедентних викликів”.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас