Розенко був вражений маніпуляціям Мінфіну з соцвиплатами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розенко був вражений маніпуляціям Мінфіну з соцвиплатами

Казна та Політика
3212
Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко обурився інформацією одного зі співробітників Міністерства фінансів, який заявив, що сума незаконних виплат становить близько 60 млрд гривень.
Про це екс-міністр соціальної політики (в Кабміні Арсенія Яценюка) написав на своїй сторінці в Facebook.
“Кілька днів тому в ЗМІ була поширена “сенсаційна” заява по 60 млрд грн соціальних виплат, які нібито незаконно сплачуються з Державного бюджету. Цифра незаконних соцвиплат вразила навіть мене, особливо якщо врахувати, що в цілому на всі соцвиплати з Держбюджету в цьому році виділено близько 45 млрд гривень, “- зазначив він.
Проте, за його словами, озвучена інформація свідчить або про значний масштаб незаконних соціальних виплат в Україні, або про недостовірність цих цифр і “відверте маніпулювання зазначеним фактом чиновниками різних рівнів”.
“Для з’ясування ситуації, пов’язаної з цим, підписав окреме доручення Міністерству фінансів, Мінсоцполітики та Пенсійному фонду про надання мені наявних в цих органах фактів зловживань при призначенні і виплаті пенсій і соцдопомоги в Україні. Хотілося б знати, як ці державні органи в межах своєї компетенції здійснюють заходи по припиненню таких незаконних дій “, – підкреслив Павло Розенко.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас