Країни ЄС платитимуть 250 тисяч євро за кожного неприйнятого біженця, - Financial Times — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Країни ЄС платитимуть 250 тисяч євро за кожного неприйнятого біженця, - Financial Times

Світ
1211
Європейські країни, які відмовляться приймати біженців,можуть зіткнутися зі штрафом у розмірі 250 тисяч євро за кожного біженця.
Такі заходи є частиною плану Єврокомісії, який має бути представлений у середу, повідомляє The Financial Times з посиланням на джерела.
Цей план має на меті кардинально оновити правила надання притулку у ЄС, які показали свою нежиттєздатність під час міграційної кризи, коли минулого року до Євросоюзу прибули більше мільйона біженців.
Зокрема, Єврокомісія хоче запровадити норматив про рівномірний розподіл біженців у ЄС. Останнє положення буде підкріплене застереженням, що антимігрантськи налаштовані країни мають сплатити перебільшено відверто завищений штраф.
За словами чотирьох джерел, знайомих з цією пропозицією, штраф встановлено на рівні 250 тис. євро за шукача притулку.
“Розмір внеску може бути іншим, але ідея полягає в тому, щоб показати можливість санкцій,” – сказав один з чиновників, який бачив пропозицію. Інший дипломат сказав, що в будь-якому разі відмова від розміщення біженця коштуватиме “сотні тисяч євро”.
Якщо Єврокомісія схвалить нові положення системи надання притулку, то Польщі, наприклад, доведеться заплатити понад 1 млрд євро, щоб не розміщувати на своїй території призначених за квотою 4,5 тис. біженців, зазначає видання.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас