Акціонер Facebook подав у суд на компанію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акціонер Facebook подав у суд на компанію

Фондовий ринок
1716
Акціонер інтернет-корпорації Facebook Inc подав позов у суд американського штату Делавер, щоб не допустити реалізації плану випуску цінних паперів нової категорії.
Хто саме звернувся до суду, не повідомляється, але відомо, що приєднатися до позову можуть також інші власники цінних паперів. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.
На думку неназваного акціонера, випуск цінних паперів нової категорії призведе до того, що голова компанії Марк Цукерберг посилить свій контроль над соціальною мережею.
Позивач вважає, що рада директорів компанії перед тим, як ухвалити рішення про емісію нових акцій, “не торгувався досить наполегливо, щоб отримати щось цінне” в обмін на надання Цукербергу повного контролю над Facebook.
“Цукерберг прагне зберегти свою владу, розпродавши більшу частину своєї частки компанії за мільярди доларів. Емітувати акції класу С – це все одно, що подарувати йому цінні папери вартістю в мільярди доларів, за які він особисто не заплатить нічого”, – йдеться у позові.
Раніше повідомлялсь, що Facebook запускає продаж квитків онлайн.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас