Економіст українського походження виграв міні-Нобель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіст українського походження виграв міні-Нобель

Світ
981
Американська економічна асоціація 20 квітня оголосила про присудження медалі Кларка 37-річному економісту українського походження Юлію Саннікову. Починаючи з 1947 року, медаль присуджується американському економістові віком до 40 років, який зробив найбільший внесок в розвиток економічної думки.
“Юлій Санніков – теоретик, який розробив нові методи для аналізу безперервних у часі динамічних ігор, використовуючи стохастичні методи обчислення, – сказано в прес-релізі Американської економічної асоціації. – Його роботи не тільки пробили новий лід в методології, але також мають істотний вплив на прикладні розробки”.
Сфери застосування відкриттів Саннікова – дизайн цінних паперів, теорія контрактів, макроекономіка, мікроструктура ринку, змови.
Американська економічна асоціація не скупиться на компліменти: “Він має свіжі ідеї, і майже всі його роботи піднімають існуючу літературу на нові рівні, відкриваючи нові напрямки для досліджень. Його досягнення особливо виділяються на тлі відносно невеликої кількості проривів в мікроекономічної теорії в епоху, коли макроекономічні теоретичні моделі обмежені через складність даних, що істотно впливає на економічні висновки “.
Санніков закінчив школу в Севастополі в 1994-му, тричі представляв Україну на всесвітній математичній олімпіаді, де виграв три золоті медалі. Вищу освіту поїхав отримувати в США, де поступив на математичний факультет Прінстонського університету.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас