МВФ вірить, що нові тарифи на газ знизять рівень корупції в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ вірить, що нові тарифи на газ знизять рівень корупції в Україні

Казна та Політика
1326
У Міжнародному валютному фонді (МВФ) вітали рішення українського уряду про встановлення єдиної ціни на газ для населення і промисловості на рівні 6 879 гривень за тисячу кубометрів.
“Ми вітаємо рішення уряду збільшити тарифи на газ і тарифи на опалення до рівня окупності, заснованого на паритетності ринку. Доведення тарифів до рівня окупності дозволяє уникнути неналежного цільового і занадто дорогого субсидування”, – йдеться в коментарі представника МВФ.
На думку МВФ, український уряд при цьому нейтралізує зростання тарифів для бідних верств населення за допомогою “краще таргетированної і набагато більш ефективної системи субсидій на оплату комунальних послуг”.
“Нові тарифи також зменшать масштаби корупції та сприятимуть подальшому зменшенню енерговитрат, будуть стимулювати інвестиції внутрішнього виробництва, і таким чином допоможуть досягти енергетичної незалежності”, – переконані в МВФ.
Нагадаємо, згідно з прийнятим 27 квітня рішенням Кабінету міністрів України, починаючи з 1 травня 2016 року в країні буде діяти єдина ціна на газ для населення і промисловості – 6 879 гривень. Уряд також скасував соціальну норму газу 1 200 кубічних метрів в опалювальний період, які до цього коштували 3 600 гривень.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас