Фінрегулятор Ватикану повідомив про різке зростання підозрілих угод — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінрегулятор Ватикану повідомив про різке зростання підозрілих угод

Світ
680
Фінансовий регулятор Ватикану зафіксував різке збільшення підозрілих угод у минулому році. Зокрема, в 2015-му було зареєстровано 544 звіти про такі угоди, що на 147 більше, ніж роком раніше.
Влада Ватикану стверджує, що дане зростання пов’язане з підвищенням фінансової прозорості, оскільки країна останнім часом намагається розвіяти підозри в тому, що її використовують в якості податкового прихистку.
Однак критики такої позиції вказують на той факт, що тільки 17 з цих зареєстрованих випадків були передані в суд Ватикану для проведення розслідування.
Фінансовий регулятор був створений у Ватикані у 2010 році у відповідності з міжнародними нормами по боротьбі з відмиванням грошей. Його представники вважають, що зростання кількості підозрілих угод відбулося не через високі потенційні незаконні фінансові операції, а з декількох причин, включаючи закриття рахунків, які більше не відповідають законодавству Ватикану.
Минулого року після серії гучних фінансових скандалів Ватикан вперше в історії найняв зовнішнього аудитора – компанію PricewaterhouseCoopers (PwC) – для перевірки своїх фінансів. Проте цього року угоду з компанією раптово скасували.
За матеріалами:
banks.eu
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас