Україна обіцяє адекватну відповідь Молдові за квоти на м'ясо і молочку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна обіцяє адекватну відповідь Молдові за квоти на м'ясо і молочку

Аграрний ринок
1723
Міністерство економічного розвитку і торгівлі вважає введені Молдовою 27 квітня торгові обмеження у вигляді квот і мит на імпорт м’ясо-молочної продукції з України порушенням норм Світової організації торгівлі і угоди про зону вільної торгівлі в рамках СНД.
Про це журналістам повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі – продавці України Наталія Микольська.
“Ми вважаємо це порушенням правил СОТ. Ми вважаємо впровадження такого механізму порушенням нашої домовленості про ЗВТ в СНД. Тому, з нашого боку буде адекватна реакція. Це також є порушенням добросусідських відносин двох країн, у яких є угода про асоціацію з Євросоюзом”, – сказала Микольська.
За її словами, завтра Мінекономрозвитку проінформує про ситуацію прем’єр-міністра України.
Крім того, відомство проведе внутрішню нараду, на якій будуть розроблені пропозиції щодо відповідних дій з боку України.
“Реакція буде обговорюватися на внутрішній міжвідомчій нараді. Будемо інформувати прем’єра і Кабінет міністрів”, – зазначила Микольська.
Вона повідомила, що як тільки з’явився проект постанови уряду Молдови про обмеження імпорту української м’ясо-молочної продукції, компетентні відомства двох країн проводили консультації з цього питання і зійшлися на необхідності доопрацювати документ.
Молдавська сторона запевнила, що не буде приймати остаточне рішення без переговорів з Україною.
“Була домовленість, що вони повідомлять про результати доробок, будуть проведені ще одні консультації. Ніяких консультацій не було проведено”, – зазначила Микольська.
Як повідомлялося, уряд Молдови тимчасово, до кінця 2016 року, запровадив квоти на поставки молочної і м’ясної продукції українського виробництва, а також встановив мита на імпорт, який перевищує встановлені квоти, щоб захистити менш конкурентоспроможного внутрішнього виробника.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас