У Мінфіні розповіли, хто втратить субсидії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінфіні розповіли, хто втратить субсидії

Казна та Політика
5158
В результаті чергового підвищення тарифів з 1 травня в Україні субсидію отримуватимуть близько 7 мільйонів сімей. Паралельно з підвищенням тарифів чиновники планують впроваджувати програму з енергозбереження і перевіряти, чи всі субсідіанти дійсно мають право на допомогу від держави
«Всім, хто отримує допомогу і дійсно повинен її отримувати, боятися не потрібно. Не будуть відбирати у людей пільги і субсидії. Боятися потрібно тим, хто використовує цю систему незаконно. Якщо оформляють на померлих людей, на людей, які виїхали. Боятися потрібно тим, хто порушує закон», – каже заступник міністра фінансів Оксана Макарова.
За словами Макарової, перевірку проводитимуть лише за тими даними, які є у держорганів. Так, наприклад, якщо жителі села продають молоко, але цей дохід не реєструють, його при «верифікації» враховувати не будуть.
У Міністерстві фінансів пояснюють, карати неправдивих одержувачів соціальних виплат та субсидій не будуть. У минулому році в уряді планували тих, хто отримав субсидію незаконно, штрафувати в двократному розмірі. Однак пізніше від цієї ідеї відмовилися.
Відзначимо, в Україні ще жодного разу не проводили верифікацію одержувачів соціальних виплат. Крім того, до цього часу в країні не створили єдину електронну базу пільговиків і пенсіонерів.
У населених пунктах ведуть паперовий документообіг, в результаті чого по всій країні, розповідають в Міністерстві фінансів, «мертві душі» отримують пенсії.
Для того, щоб від них позбутися, варто всього лише зібрати всю інформацію, яка накопичилася в держорганах і порівняти її. Саме цим і зайнявся Мінфін.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас