Банки в Україні очікують зростання кредитування в наступні 12 місяців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки в Україні очікують зростання кредитування в наступні 12 місяців

Кредит&Депозит
1029
Українські банки очікують зростання кредитування і приплив депозитів у наступні 12 місяців. Про це повідомляє прес-служба Національного банку України (НБУ), посилаючись на результати опитування банків про умови кредитування, проведеного регулятором в I кварталі 2016 року.
За даними Нацбанку, 62% банків-респондентів вважають, що в II кварталі 2016 року – I кварталі 2017 року збільшиться обсяг кредитів, наданих суб’єктам господарювання.
Крім того, фінустанови очікують у II кварталі зростання попиту на гривневі кредити домогосподарств і корпоративного сектора (в першу чергу для великих підприємств).
48% респондентів розраховують на поліпшення якості кредитів корпоративному сектору. До 44% зросла частка банків, які очікують пожвавлення роздрібного кредитування в наступні 12 місяців.
Нацбанк зазначає, що вперше за останні 2 роки в I кварталі банки вказали на пом’якшення стандартів кредитування корпоративного сектора. Найбільше – по кредитах у національній валюті в сегменті малих і середніх підприємств. По кредитах великим підприємствам, довгострокових та валютних кредитах стандарти залишилися суворими.
За даними НБУ, пом’якшення стандартів корпоративного кредитування пов’язане зі збільшенням ліквідності банків і зростанням конкуренції фінансових установ за платоспроможних позичальників.
Банки очікують, що стандарти кредитування малих і середніх підприємств, а також по короткострокових корпоративних кредитах і споживчих кредитах будуть пом’якшуватися і в II кварталі 2016 року. Одночасно очікується посилення умов надання кредитів великим підприємствам.
Що стосується припливу депозитів, то 70% респондентів очікують зростання в сегменті суб’єктів господарювання в наступні 12 місяців. 61% опитаних прогнозують також зростання депозитів від фізичних осіб.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас