Заступник глави МВФ: Україна мусить уберегти політичну, фінансову та економічну сфери від впливу олігархів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заступник глави МВФ: Україна мусить уберегти політичну, фінансову та економічну сфери від впливу олігархів

Казна та Політика
645
Україна мусить знайти можливість уберегти політичну, фінансову та економічну сфери від впливу олігархів.
Про це заявив перший заступник директора-розпорядника МВФ Девід Ліптон.
За словами заступника глави МВФ, дуже важливо, щоб Україна знайшла можливість уберегти політичну, фінансову та економічну сфери від впливу багатих людей.
“Це є проблемою України протягом майже 25 років. Це, звичайно, не є головною проблемою, яку ми моніторимо в рамках нашої програми, однак вона є важливою у тому сенсі, що корупція може впливати на здатність уряду проводити реформи”, – сказав Ліптон.
Він також зазначив, що після того, як міністр економічного розвитку Айварас Абромавічус подав у відставку, МВФ зробив заяву, що є серйозні питання у програмі співробітництва щодо боротьби з корупцією, інституційних змін і методів ведення справ урядом, якими необхідно займатися і вирішити, щоб МВФ міг відновити програму.
“Ми чітко дали зрозуміти, що низка питань, зосереджених навколо проблеми боротьби з корупцією, включаючи створення антикорупційного бюро, процес призначення туди людей, прийняття необхідних законів – все це дуже важливі завдання”, – підсумував він.
Раніше Ліптон заявив, що кроки, які були зроблені попереднім урядом згідно з програмою МВФ, привели до закінчення фінансової кризи, стабілізації країни та відновлення конкурентоспроможності.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас