У Раді пропонують створити новий Банк розвитку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді пропонують створити новий Банк розвитку

Казна та Політика
563
Верховна Рада на додачу до програми Кабінету Міністрів запропонувала стратегію розвитку банківської системи до 2020 року, яка зараз перебуває в кризі через мізерні обсяги кредитування і спаду в економіці.
Для оздоровлення системи профільний комітет Ради пропонує перш за все дати більше повноважень Раді Національного банку, яка зараз фактично не контролює діяльність глави Нацбанку.
Також НБУ хочуть надати можливість накопичувати кошти для цільового кредитування економіки під невисокі відсотки, шляхом продажу банківських сертифікатів, надійність яких гарантована державою.
Йдеться про кредити для високотехнологічних галузей, таких як IT-сфера, виробництво палива, автомобілів, побутової техніки.
Стратегія передбачає і посилення ролі існуючих державних банків в питаннях кредитування насамперед малого та середнього бізнесу.
Крім того, для фінансування пріоритетних напрямків пропонується створити новий Банк розвитку.
Повний перелік пріоритетів ще остаточно не визначений, але експерти вважають, що особливу увагу потрібно звернути на будівництво платних автодоріг, житлових будинків за рахунок держави, які будуть передаватися громадянам в довгострокову оренду з правом викупу, розвиток агросектору.
Перебудову роботи НБУ збираються почати вже в квітні, але для того щоб стратегія почала повноцінно втілюватися в життя, потрібно прийняти в 2016-2017 низку законів. В результаті країна повинна отримати працюючу економіку, стабільну гривню, низьку інфляцію і підвищення рівня життя.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас