Дев'ять організацій мають намір інвестувати $ 8 млрд у екологічні проекти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дев'ять організацій мають намір інвестувати $ 8 млрд у екологічні проекти

Світ
1152
Дев’ять великих організацій, включаючи банки Bank of America, Credit Suisse і HSBC, інвесткомпанії Babson Capital і MassMutual, а також Європейський інвестиційний банк і підрозділ Світового банку, пообіцяли інвестувати $ 8 млрд у різні екологічні проекти.
Інвестиції будуть спрямовані в рамках ініціативи Catalytic Finance Initiative (CFI), запущеної BofA в 2014 році після саміту ООН з питань зміни клімату. Спочатку планувалося залучити фінансування в розмірі $ 10 млрд.
“На 80% ми виконали свою мету, – сказав глава відділу глобальних інвестиційних банківських послуг BofA Пурна Саггурті. – У рамках ініціативи ми можемо підтримувати дуже складні проекти”.
За оцінкою Світового банку, світовій економіці буде потрібно інвестиції в розмірі $ 89 трлн до 2035 року для того, щоб досягти поставленої ООН мети обмежити глобальне потепління 2 градусами Цельсія.
Як зазначив віце-президент відділу корпоративних інвестицій HSBC Спенсер Лейк, на даний момент в розгляді знаходяться шість-сім проектів, включаючи інфраструктурні проекти зі створення “розумних” і екологічних міст і будівель в Китаї, Індії та Латинській Америці. За його словами, отримати фінансування без ініціативи CFI цим проектам було б важко.
За матеріалами:
Financial Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас