Агентство DARPA приступило до тестування безпілотного мисливця за підводними човнами (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Агентство DARPA приступило до тестування безпілотного мисливця за підводними човнами (відео)

Технології&Авто
593
Агентство з перспективних оборонних науково-дослідних розробок США (Defense Advanced Research Projects Agency, DARPA) приступило до тестування автономного плавучого засобу, призначеного для виявлення підводних човнів в глибинах океану. Випробування вже проходять в Портленді (штат Орегон), хоча урочиста церемонія присвоєння назви кораблю відбудеться 7 квітня.
Найперший прототип покликаний продемонструвати потенціал того, чим, в кінцевому рахунку, стане флот безпілотних кораблів під назвою Anti-Submarine Warfare Continuous Trail Unmanned Vessels (ACTUV). В ході попередніх тестів безпілотний засіб довжиною 40 м розвинуло швидкість 50 км / год, а також виявив субмарину на відстані 1 км, що, на думку Пентагона, є одним з головних досягнень.
Для виявлення іноземних субмарин безпілотник ACTUV використовує сонари, що дозволяють виявити підводний човен, навіть якщо це безшумна дизель-електрична субмарина. Виявивши підводний човен, ACTUV може переміщатися за нею, щоб внести сум’яття в дії противника і змусити його покинути чужу територію.
У разі необхідності, безпілотне судно може використовуватися для широкого кола операцій: доставляти припаси, виробляти розвідку без потреби в знаходженні людини на борту. ACTUV може перебувати в плаванні в автономному режимі протягом трьох місяців. Використання кораблів ACTUV, як очікується, допоможе знизити витрати на ВМС США
За матеріалами:
Engadget
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас