Найдешевший 3D-принтер за три дні зібрав півмільона на Kickstarter — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найдешевший 3D-принтер за три дні зібрав півмільона на Kickstarter

Технології&Авто
1640
Американський стартап OLO запустив на платформі Kickstarter краудфандінгову кампанію зі збору коштів на найдешевший в світі 3D-принтер.
Про це пише Igate.
Спочатку розробники запросили 80 тисяч доларів, але станом на 23 березня загальна кількість пожертвувань перевалила за 500 тисяч. Кампанія стартувала 21 березня, до її закінчення ще 27 днів.
OLO – унікальний у своєму роді пристрій. Це перший в світі полімерний 3D-принтер, який працює від смартфона. У ньому відсутні традиційні для подібних пристроїв компоненти, обробні віртуальну тривимірну модель і обчислюють траєкторію руху друкованих головок.
Більш того, в ньому відсутні самі друковані головки. Принтер створює предмети не з розплавленого матеріалу, а з рідкого полімеру, змушуючи його укріпляти під впливом світла. Як джерело цього світла використовується дисплей смартфона.
Процес такого незвичайного друку продемонстрований на даному відео:
Як видно, смартфон встановлюється в підставу принтера і за допомогою програми синхронізується з рухомою кареткою, що утримує об’єкт в потрібному положенні.
За рахунок такого способу друку можна одночасно створювати кілька об’єктів.
Але найдивніше в цьому пристрої – зовсім безпрецедентна для 3D-принтера ціна. OLO продається всього за 99 доларів. Поставки принтера почнуться приблизно в кінці літа.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас