«600 км на одному заряді — Samsung SDI планує до 2020 року подвоїти енергетичну щільність акумуляторів для електромобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«600 км на одному заряді — Samsung SDI планує до 2020 року подвоїти енергетичну щільність акумуляторів для електромобілів

Технології&Авто
1237
Компанія Samsung SDI планує розробити до 2020 року літій-іонні акумулятори, які дозволять електромобілям проїжджати на одному заряді близько 600 км. Це вдвічі більше показника акумуляторів, які найбільший світовий виробник літій-іонних акумуляторів почне поставляти в поточному році. Про це було оголошено під час int’l Rechargeable Battery Expo. Захід проходив з 2 по 4 березня в міжнародному виставковому центрі Tokyo Big Sight
Літій-іонні акумулятори Samsung SDI для електромобілів використовують нікель-марганець-кобальтовий композит (Ni-Mn-Co) в якості катода і графіт в якості анода. У компанії вважають, що збільшити запас ходу електрокарів до 500 км до 2018 року можна, поліпшивши існуючі електроди. Кажучи конкретніше, в майбутньому виробник планує зменшити розмір частинок позитивного і негативного електродів, а також поліпшити кристалічну структуру графіту.
Крім того, до 2020 року Samsung SDI має намір збільшити показник пробігу електромобілів на одній зарядці до 600 км за рахунок використання для виготовлення електродів нових матеріалів. Зокрема, розглядаються такі варіанти, як збільшення частки нікелю в позитивному електроді, перехід на композит літій-нікель-кобальт-оксид алюмінію (NCA) в позитивному електроді, а також заміна графіту матеріалом на основі кремнію в негативному заряді.
За словами віце-президента Automotive & ESS Business і керівника підрозділу маркетингу та планування Samsung SDI Зін Парка, нинішні літій-іонні акумулятори, які використовують рідкий електроліт, досягнуть межі своїх можливостей у 2023-2025 році. Саме тому вже зараз Samsung SDI розробляє повністю твердотільні акумулятори, літій-металеві акумулятори і літій-повітряні акумулятори.
Торік компанія створила прототип акумулятора, в якому використовуються виключно твердотільні компоненти, енергетичної щільності в 300 Вт*год/кг Це вже більше, ніж у звичайних батарей Li-ion з рідким електролітом. Комерційні версії твердотільних акумуляторів Samsung SDI планує випустити десь у 2025 році.
Вважається, що теоретична межа енергетичної щільності звичайних літій-іонних акумуляторів становить 250 Вт*год/кг. Samsung SDI планує довести цей показник до значення 400 Вт*год/кг вже до 2017 року за рахунок застосування твердого електроліту, що характеризується високою іонною провідністю. Зараз компанія розглядає кілька варіантів, включаючи твердотільний електроліт на основі сульфіду.
Що ж стосується літій-металевих і літій-повітряних акумуляторів, компанія планує втілити ці концепції в реальних продуктах не раніше 2026 року. За оцінками виробника, вони будуть характеризуватися щільністю 900 Вт*год/кг і дозволять електромобілям проїжджати без підзарядки понад 700 км.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас