Шимків запропонував перескочити 4G і відразу впровадити в Україні 5G — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шимків запропонував перескочити 4G і відразу впровадити в Україні 5G

Технології&Авто
3136
До 3G українці звикли швидко, наступним кроком є впровадження LTE – стандарту, який давно використовується в усьому світі. Втім, в прогресивних країнах вже розробляють стандарти п’ятого покоління. І якщо в найближчі роки Україна зможе собі їх дозволити, буде доцільніше запровадити відразу 5G, перестрибнувши 4G. Таке припущення висловив вчора заступник глави Адміністрації президента України Дмитро Шимків.
Шимків пояснив, що якщо через кілька років до моменту проведення наступного тендеру в Україні на ринку з’явиться доступне комерційне обладнання 5G, ліцензувати 4G вже не буде сенсу. «Цей етап можна буде просто перестрибнути», – сказав заступник голови адміністрації президента в ході громадського обговорення цифровий трансформації країни в медіа-центрі Hub4.0.
Нагадаємо, в липні 2015 року президент України Петро Порошенко підписав указ про запровадження 4G в Україні. Впровадження зв’язку «четвертого покоління« (4G) почнеться в 2017 році. Президент постановив Кабміну розробити за допомогою НКРЗІ план заходів на 2015-2017 рік щодо впровадження у 2017 році в Україні системи мобільного зв’язку четвертого покоління.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас