Роботи з розширення Панамського каналу завершаться до липня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Роботи з розширення Панамського каналу завершаться до липня

Світ
578
Роботи з розширення Панамського каналу, що неодноразово переривалися у зв’язку з фінансовими проблемами і зривами термінів, можуть бути завершені в липні 2016 року.
За словами старшого фахівця з міжнародної торгівлі при Управлінні Панамського каналу Хосе Рамона Аранго, на даний момент роботи завершені на 97%, підрядникам треба завершити будівництво низки невеликих об’єктів і провести випробування.
“У нас були деякі проблеми з підрядниками і з протіканням шлюзів, але тепер всі вони успішно вирішені, – сказав представник оператора каналу. – Ми розраховуємо відкрити канал до кінця червня або на початку липня”.
Спорудження третьої черги нових шлюзів, які дозволять пропускати по каналу ширші судна, почалося в 2009 році і мало завершитися майже два роки тому. Вартість робіт спочатку оцінювалася в $5,3 млрд.
Очікується, що після розширення каналу за нього зможуть проходити судна розміром в три рази більші, ніж зараз, включаючи танкери, що перевозять скраплений природний газ (СПГ). Крім того, буде підвищено його пропускну здатність: за прогнозами, в 2017 році через канал буде провезено 360 млн тонн вантажів.
Панамський канал протяжністю 77 кілометрів з’єднує Панамську затоку Тихого океану з Карибським морем і Атлантичним океаном. На відміну від Суецького каналу, він не прокладений по всій довжині на рівні моря: судна піднімаються й опускаються за допомогою гігантських шлюзів на вході й виході і проходять по прісноводному фарватеру, що поповнюється від річок, які стікають з навколишніх лісистих пагорбів.
Канал був побудований американцями в 1904-1914 роках (до цього невдалу спробу робили французи), а в 1999 році він був переданий у власність панамського уряду. Канал є одним з головних джерел доходу для цієї країни.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас