Високотехнологічний пластир допоможе контролювати діабет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Високотехнологічний пластир допоможе контролювати діабет

Технології&Авто
990
Днями в мережі з’явилася інформація про новий пристрій, що носять на тілі. Ним став розроблений фахівцями з Університету Сеула практично прозорий пластир, всередині якого ховаються спеціальні електронні компоненти.
Головне завдання розробки – автоматично вимірювати рівень глюкози і при необхідності вводити препарати, що знижують рівень цукру в крові власника. На жаль, на даному етапі розробка існує тільки у вигляді прототипу. Зараз фахівці перевіряють її роботу в лабораторних умовах.
Пластир має вбудовані датчики, які використовуються для вимірювання потовиділення, рівня глюкози та інших важливих параметрів. Також в ньому міститься система з мікроголками, заповненими медичними препаратами. Для виготовлення пластиру фахівці використовують спеціальний гнучкий полімер, а всі внутрішні компоненти створюються із застосуванням золота і графену.
Працювати новинка буде в парі зі смартфоном, який повинен збирати і обробляти дані, а також розраховувати необхідну дозу препаратів. Однак, як вже було сказано вище, пристрій поки існує тільки у вигляді прототипу. На даному етапі пластир не може вмістити необхідну добову дозу ліків, необхідну дорослому діабетику.
За матеріалами:
Engadget
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас