У США зареєстровано майже 400 тисяч дронів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США зареєстровано майже 400 тисяч дронів

Технології&Авто
505
Через три місяці після запуску в системі реєстрації Федерального управління цивільної авіації США (FAA) зафіксовані відомості про майже 400 тисяч дронов.
Про це повідомив глава управління Майкл Хуерта (Michael Huerta) на конференції South by Southwest, що проходила в Остіні (Техас).
FAA розробило систему реєстрації дронів за участю провідних учасників ринку з метою не тільки обліку, а й підвищення обізнаності власників БПЛА (безпілотні літальні апарати) в питаннях безпеки польотів.
У зв’язку зі збільшенням кількості наявних у людей дронів FAA прагне нагадати власникам про те, що вони спільно використовують повітряний простір, і повинні дотримуватися певних правил.
Нинішні правила забороняють польоти дронів на висоті понад 400 футів (122 м), поза полем зору, в нічний час, поряд з аеропортами або над людьми. Реєстрація дрона відрізняється простотою, заповнення форми Інтернеті займає всього кілька хвилин. Реєструючи дрон, користувач підтверджує знання правил, а також готовність їх виконувати.
«Це спосіб довести до відома операторів, що як тільки їхні дрони починають літати в відкритому повітрі, вони, по суті, стають пілотами», — сказав Хуерта.
В даний час FAA розглядає нову редакцію правил, що дозволить послабити обмеження для комерційного використання БПЛА. Такі компанії, як Google, Amazon і Walmart, планують використовувати дрони для доставки вантажів, у той час як інші фірми хотіли б спростити реєстрацію такої діяльності, як відеозйомка та спостереження за допомогою безпілотників.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас