Українці запустили геолокаційний сервіс взаємодопомоги на iOS — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці запустили геолокаційний сервіс взаємодопомоги на iOS

Технології&Авто
565
Команда українських розробників випустила iOS-додаток Chummy. Це геолокаційний сервіс взаємодопомоги, в якому користувач може отримати допомогу чи пораду від людей поблизу.
За допомогою сервісу людина, що зіткнулася з проблемою, може швидко знайти того, хто знаходиться недалеко і готовий допомогти. Для цього потрібно створити на карті точку з описом проблеми або питанням. Це опис побачать інші користувачі, що знаходяться в даний момент поруч.
Допомога може бути як інформаційною (порада чи рекомендація), так і фізичною. Залежно від ситуації, послання можна адресувати друзям, сусідам або випадковим користувачам. «Навколо нас обов’язково є люди, які потребують нашої допомоги, і ті, хто готовий допомогти нам. Досить повідомити про те, що трапилося, і де ви перебуваєте, і Chummy знайде того, хто готовий прийти вам на допомогу тут і зараз », – обіцяють розробники.
Автори програми – Віталій Бетин і Антон Запольський. Ідея створити Chummy виникла при переїзді: «Друзі були далеко, ніхто не міг допомогти, і ми подумали, як було б зручно мати можливість попросити про допомогу людей по сусідству. Адже навколо багато будинків, в яких живуть тисячі людей, і знайти допомогу серед них набагато реальніше », – розповідають засновники. На сьогодні в команді Chummy вісім чоловік.
Однією з причин, по якій Віталій і Антон вирішили створити Chummy, вони називають зміни в менталітеті і способі мислення українців, викликані демократичними перетвореннями в країні. «Українці готові брати активнішу участь у суспільному житті і хочуть бути корисними іншим людям. З Chummy безкорислива взаємодопомога дуже скоро перестане бути виключно західної тенденцією. Наша мета – зробити людей більш відкритими, готовими йти на контакт і допомагати один одному », – пояснили в команді.
Додаток безкоштовно. Про те, як монетизувати продукт, хлопці поки не замислювалися.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас