Іван Фурсін: Trasta Komercbanka свідомо знищили — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іван Фурсін: Trasta Komercbanka свідомо знищили

Фондовий ринок
1444
Латвійський фінрегулятор – Комісія ринку фінансів і капіталу – останні дев’ять місяців свідомо працював над тим, щоб закрити Тrasta Komercbanka. Таку думку в коментарі виданню Dienas Bizness висловив власник 32,743% акцій банку, депутат Верховної ради України Іван Фурсін.
«Можливо, моя помилка полягала в тому, що в розмові з тодішнім керівником комісії, обговорюючи падіння вартості українських активів, я сказав, що ми будемо шукати стратегічного інвестора і готові продати навіть контрольний пакет і змінити модель роботи банку. Єдине, що для цього потрібно – час, але часу банку не дали », – зазначив акціонер.
За словами Фурсіна, фінрегулятор вимагав зробити вкладення в капітал банку до вересня минулого року, проте всіх інвесторів, яких вдалося залучити Тrasta Komercbanka, в комісії не схвалювали.
«Цікаво, що після розмови про можливу зміну моделі бізнесу в серпні TKB було заборонено відкривати розрахункові рахунки для резидентів Латвії. І як в такому випадку міняти модель? », – підкреслив Фурсін.
Акціонер вважає, що ліквідація платоспроможного банку, яким, на його думку є Тrasta Komercbanka, може бути прибутковим бізнесом. Також серед причин, за якими у банку відібрали ліцензію, Фурсін назвав бажання довести ОЕСР, що в Латвії «банківський регулятор працює».
З 16 березня розпочався процес виплати компенсацій гарантованих державою вкладів клієнтам позбавленого ліцензії і визнаного ліквідованим Тrasta Komercbanka – заявки на дані виплати можна подати в філіях банку і через онлайн-банкінг.
За матеріалами:
banks.eu
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас