Ситуація з курсом валют в Україні є повністю унікальною, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ситуація з курсом валют в Україні є повністю унікальною, - експерт

Валюта
10807
Ситуація з курсом валют в Україні є повністю унікальною, тому що з одного боку ситуація з валютою декларується керівництвом Національного банку як перехід на плаваючий курс, і мінімальне втручання в курсоутворення, з іншого боку на нацвалюту НБУ впливає з двох сторін.
Про це в ході брифінгу заявив Вадим Іосуб, старший аналітик Альпарі.
“Унікальність української ситуації в тому, що тут навіть МВФ пішов назустріч і не висував вимог відносного повністю змінного курсу. У плані курсоутворення МВФ використовує досить обтічні терміни – гнучкість, по суті, МВФ не вимагає бажаного виходу на єдиний курс. Виходячи з українських реалій Фонд розуміє, що швидко це зробити неможливо “, – відзначає він.
За його словами, багато країн зараз відмовляються від фіксованого курсу валюти і переходять до плаваючого. Цей процес торкнувся практично всіх країни СНД.
“Від фіксованого курсу відійшли Росія, Білорусь, Казахстан, по суті від фіксованого курсу відмовляються Туркменістан, Азербайджан”, – перерахував Вадим Іосуб.
Він зазначив, що оскільки зараз в Україні йде активний діалог з МВФ, одним з постійних вимог Фонду є гнучкий обмінний курс, бажано повністю плаваючий, також відсутність множинності курсу. “Грубо кажучи, щоб був один курс”, – пояснює аналітик.
Як правило, таким курсом виступає офіційний курс валюти.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас