У Швеції ліквідують банкомати, що приймають монети — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Швеції ліквідують банкомати, що приймають монети

Фінтех і Картки
335
Цієї весни Швеція ще на крок наблизиться до безготівкового суспільства. У Стокгольмі вирішили ліквідувати автомати для оплати парковки, в яких можна розрахуватися монетами.
Влада пояснює цей захід низьким попитом на послугу. Серед всіх платежів за парковку автомобіля в місті, тільки 4% виробляються за допомогою монет.
Відмова від паркоматів буде не тільки сприяти популяризації безготівкових розрахунків. Ініціатива дозволить скоротити число зломів терміналів на парковках.
Жителі країни неоднозначно ставляться до повного переходу на безготівкові розрахунки. З одного боку, переважна більшість вже використовує банківські картки, або електронні гроші. А експерти прогнозують, що через п’ять років в країні і зовсім не залишиться готівки.
З іншого боку, деякі шведи висловлюються категорично проти переходу до безготівкового суспільства. Аргументуючи це тим, що електронні розрахунки порушують межі приватного життя, дискримінують незабанковане населення, вимагають додаткових витрат на обслуговування і не гарантують безперебійну роботу.
В Україні перші паркомати, де можна оплатити стоянку безконтактною банківською картою, з’явилися у Львові в кінці минулого року.
За матеріалами:
banks.eu
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас