Microsoft збирається розвивати свій ШІ за допомогою Minecraft — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft збирається розвивати свій ШІ за допомогою Minecraft

Технології&Авто
655
Нещодавно штучний інтелект Google виграв у людини в го, тепер же Microsoft збирається створити ШІ, який зможе ефективно грати в Minecraft.
Дослідники з Project AIX хочуть використовувати таку популярну «пісочницю» для поліпшення наявних в їх розпорядженні систем штучного інтелекту. На відміну від гри го, має дуже специфічні правила, Minecraft вимагає, за словами дослідників, «загального інтелекту».
Щоб допомогти своєму ШІ освоїти гру, в якій все складається з блоків, команда розробників зробила платформу AIX доступною для невеликої кількості тестувальників. Зараз експеримент проводиться на особистих комп’ютерах користувачів. «Люди будують чудові споруди, які роблять прекрасні речі в Minecraft, і це дозволяє експериментаторам відтворювати завдання, які розширять нинішні можливості технології ІІ», – заявила Катя Хоффман (Katja Hofmann), представник проекту.
Однак в майбутньому Microsoft планує відкрити доступ до коду платформи AIX, в тому числі до коду Minecraft, всім бажаючим. Поки не ясно, що пересічний користувач зможе з усім цим робити, окрім як спостерігати за діями штучного інтелекту. Але коли-небудь ШІ міг бути стати чимось на зразок особистого помічника. «У підсумку ми зможемо розвинутися до можливості включати завдання, що дозволяють ІІ-агентам вчитися взаємодіяти з людьми і підтримувати їх у творчій манері», – додала Хоффман.
Ще одна перевага Minecraft в цьому плані – це те, що в грі можна створити нескінченне число ситуацій з видом від першої особи. «Він насправді може бути всередині, дивитися через очі того, хто живе в цьому світі», – заявив старший інженер Метью Джонсон (Matthew Johnson). Microsoft сподівається, що за допомогою гри її ШІ зможе розвиватися дуже і дуже швидко.
За матеріалами:
Engadget
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас