Інституційні інвестори подали колективний позов до Volkswagen на суму 3,3 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інституційні інвестори подали колективний позов до Volkswagen на суму 3,3 млрд євро

Фондовий ринок
324
Інституційні інвестори подали колективний позов до суду до німецького автоконцерну Volkswagen AG (VW) на суму 3,3 млрд євро, звинувативши його в приховуванні важливої інформації, що стосується ходу “дизельного скандалу”.
Позов був поданий від імені 278 інституційних інвесторів по всьому світу в суд німецького міста Брауншвейг, повідомив агентству Bloomberg адвокат Андреас Тілп, що представляє інтереси інвесторів.
Позивачі звинувачують VW в його нездатності своєчасно донести до інвесторів інформацію про хід скандалу із заниженням показників викидів в автомобілях з дизельним двигуном, що вибухнула в США в минулому році.
Згідно з інформацією суду Брауншвейга, в даний час на його розгляді знаходиться 65 позовів, пред’явлених до VW.
Крім цього німецькому автоконцерну загрожують численні позови в США, а також в інших країнах світу.
Серед 278 інвесторів, що беруть участь в позові, – представники Австралії, Австрії, Канади, Данії, Франції, Італії, Японії, Люксембургу, Нідерландів, Норвегії, Швеції, Швейцарії, Великобританії, США і Тайваню. У їх число також входять 17 німецьких інвесткомпаній, а також один з найбільших пенсійних фондів США – California Public Employees ‘Retirement System (Calpers), повідомив А.Тілп.
Тим часом, колишній співробітник американського підрозділу Volkswagen Деніел Донован, звільнений з компанії в грудні минулого року, також подав позов до суду проти автовиробника.
Д.Донован, який займав в Volkswagen пост технічного керівника проектів, виявив, що співробітники компанії усувають свідоцтва установки на автомобілі нелегальних пристроїв, що дозволяють змінити результати тестів на викиди.
За словами Д.Донована, він повідомив про це вищому керівництву, після чого був звільнений.
Знищення інформації йшло врозріз з приписом про захист подібних даних, отриманому Д.Донованом після того, як фахівці американського Агентства по захисту навколишнього середовища (EPA) виявили наявність на автомобілях Volkswagen ПО, який дозволяв обійти екологічні стандарти.
За попередніми даними, фальсифікації результатів тестів торкнулися 11 млн автомобілів, проданих по всьому світу.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас