У Кличко скоротили терміни узгодження процедури для інвестпроектів майже в 6 разів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кличко скоротили терміни узгодження процедури для інвестпроектів майже в 6 разів

Казна та Політика
331
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся та поспілкувався з генеральними директорами, топ-менеджерами та представниками понад 100 компаній-членів Американської торгівельної палати в Україні.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби міського голови.
“Я очікую співпраці, допомоги і порад від людей, які хочуть бачити Київ сучасним та комфортним містом. Сьогодні українська столиця – найкраще місто для інвестицій. Ми створюємо найсприятливіші умови для інвесторів”, – зазначив Віталій Кличко.
Мер підкреслив, що для впровадження реформ в першу чергу потрібно викорінити корупцію. Тому, додав він, щоб унеможливити будь-які корупційні схеми, столична влада забезпечила прозорість усіх процесів в місті і відкритість системи управління, зокрема, і у використанні бюджетних коштів.
Кличко підкреслив, що столична влада робить все, щоб Київ був інвестиційно привабливим містом. “Адже кожен інвестор не тільки вкладає гроші, а й створює робочі місця і платить податки в бюджет”, – сказав Кличко.
Він зазначив, що для оптимізації процедур залучення інвесторів столична влада скоротила термін узгодженої процедури для інвестпроектів майже в шість разів – було 500 днів – стало до 90 днів, ввели механізм роботи за принципом “єдиного вікна”, налагодили співпрацю з міжнародними фінансовими та донорськими організаціями по залученню грантових коштів на розвиток міста; створили веб-портал InvestInKyiv – для вільного доступу потенційних партнерів проектів і комерційних пропозицій Києва.
“Хочу відзначити, що ці кроки приносять результати. Так, може це і не така велика цифра, – 1,7 мільярда інвестованих гривень до Києва за минулий рік. Але ці кошти працюють на розвиток міста і цих коштів стає більше”, – зазначив Віталій Кличко.
Він запропонував членам Американської торговельної палати в Україні зробити такі зустрічі і спілкування регулярним. “Для мене, як для мера столиці, важливо доносити інформацію в такому прямому спілкуванні. І про розвиток Києва, і обговорювати з вами проблеми, які існують – щоб вирішувати їх”, – підкреслив Кличко.
У прес-службі відзначили, що Американська торгівельна палата в Україні – це громадська неприбуткова організація, яка об’єднує найбільші компанії з понад 50 країн світу, які працюють в Україні. Це як американські, так і європейські і українські компанії. Організація виступає “голосом” великих інвесторів, які працюють в Україні, а також працює над залученням нових інвесторів на ринок, резюмували в прес-службі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас