Регулятори КНР мають намір полегшити конвертацію банком прострочених кредитів в акції боржника, - Bloomberg — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Регулятори КНР мають намір полегшити конвертацію банком прострочених кредитів в акції боржника, - Bloomberg

Кредит&Депозит
114
Народний банк Китаю (НБК, центробанк країни) і Державна комісія з розвитку і реформ (NDRC) готують нові правила, покликані полегшити процес конвертації банками заборгованості за кредитами в акції компаній-боржників, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на обізнані джерела.
Нові заходи, як очікується, дозволять скоротити обсяг “поганих” кредитів в банківському секторі КНР, що є в даний час найвищим за десять років.
За даними джерел, НБК і NDRC отримали від влади країни завдання розробити правила, які полегшили б процес конвертації кредитів в акції на основі діючих ринкових принципів.
Відповідно до банківським законодавством КНР, заборгованість по кредиту може бути вільно конвертована в акції боржника лише в тому випадку, якщо акції були забезпеченням по кредиту. При цьому банкам необхідно позбутися від одержуваних акцій протягом двох років.
У разі, якщо акції не використовувалися в якості забезпечення по кредиту, конвертація заборгованості в папери може відбуватися тільки з дозволу Держради КНР.
За даними на грудень 2015 року, обсяг “поганих” кредитів на балансах китайських банків становив 1,27 трлн юанів, це максимум з червня 2006 року.
Конвертація простроченої заборгованості в акції компаній в 1990-і роках дозволила скоротити обсяг “поганих” боргів китайських банків, що становив близько 1,4 трлн юанів ($ 216 млрд), приблизно на 30%, свідчать оцінки China International Capital Corp.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас