У Чехії будуть видавати пільгові житлові кредити молодим сім'ям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Чехії будуть видавати пільгові житлові кредити молодим сім'ям

Кредит&Депозит
773
Чеський уряд схвалив законопроект, згідно з яким молоді сім’ї зможуть отримати пільгові кредити на житло. До молодих сімей будуть відносити жителів країни до 36 років, які виховують дитину до 6 років.
Кредити в розмірі від 50 тис. крон (1,8 тис. євро) до 600 тис. крон (22 тис. євро) передбачається видавати з Державного фонду сприяння розвитку житлового будівництва на будівництво або покупку квартири або будинку.
Зокрема, вже в 2016 році планується видати пільгових житлових кредитів на 100 млн крон (3,7 млн євро). Дана програма буде пізніше оголошена постановою уряду і не потребує затвердження в парламенті, передають локальні медіа.
Максимальна величина кредиту – 600 тис. крон – повинна складати не більше половини витрат на житло. Відсоткова ставка пов’язана з базовою ставкою ЄС, що відноситься до державної допомоги, яка зараз коливається в межах 0,46%. До неї буде додаватися 1-2%.
Ставка по кредиту – фіксована на 5 років. Максимальний термін надання кредиту – 15 років, в деяких випадках його пропонується продовжити до 21 року. Достроково кредит можна буде погасити коли завгодно без будь-яких зборів.
За матеріалами:
banks.eu
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас