Український стартап Ecoisme потрапив в акселератор Річарда Бренсона і залучив інвестиції від двох бізнес-ангелів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український стартап Ecoisme потрапив в акселератор Річарда Бренсона і залучив інвестиції від двох бізнес-ангелів

Фондовий ринок
846
Український IoT-стартап Ecoisme пройшов в програму акселератора Virgin Media Accelerator. Це новий акселератор в Лондоні, який запустив культовий підприємець Річард Бренсон в партнерстві зі знаменитим американським інкубатором TechStars. Акселерація почнеться в травні і триватиме три місяці, для цього засновники Ecoisme Іван Пасічник та Олександр Дятлов переїдуть до Лондона. По проходженню програми стартап отримає до $ 120 000 інвестицій. Тим часом Ecoisme привернув двох бізнес-ангелів: Миколу Білогірського і Сергія Повзнера.
Крім Ecoisme в програму Virgin Media Accelerator пройшли три стартапи з Великобританії, а також команди з США, Німеччини, Італії, Іспанії, Ірландії та Канади. Таким чином українці стали єдиним стартапом з СНД, який поїде на акселерацію в Лондон. Всього на участь в програмі претендували стартапи з 71 країни.
Програму фінансує компанія Liberty Global Ventures, яка надає інвестиції до $ 120 000. На вході Liberty Global і TechStars отримають частку в 6% в кожному стартапі за $ 20 000. Далі резиденти зможуть отримати до $ 100 000 на умовах конвертованої позики за додаткові 4%. За словами Пасічника, при цьому компанія отримає оцінку в $ 2,5 млн.
Розмір інвестицій, отриманих від ангелів, українці не розкривають. Крім Білогірського і Повзнера, в Ecoisme раніше інвестував відомий ангел Бастіан Годска. Він також став радником команди з питань стратегічного маркетингу. Умови угоди сторони тримають в секреті.
Це перший набір в акселератор Virgin Media, прийом заявок в який почався в листопаді 2015 року. Резидентів Virgin Media Accelerator чекають 13 тижнів інтенсивної роботи за програмою знаменитого бостонського інкубатора. Також стартапи будуть займатися з менторами, серед яких видатні підприємці: сам Річард Бренсон, CEO Virgin Media Том Мокрідж, керуючий директор Virgin Media Business Пітер Келлі, віце-президент Liberty Global Ventures Брюс Дайн і експерти з технологічних компаній, таких як Facebook, Twitter, Stripe і Twilio.
Ecoisme на сьогодні є чи не найактивнішим українським стартапом, регулярно отримуючи нагороди на всіляких конкурсах і івентах. Свої перші інвестиції в розмірі 80 000 євро Ecoisme привернув в 2014 році від німецької телекомунікаційної компанії Deutsche Telecom – тоді стартап переїхав до Польщі для інкубації в місцевому акселератор Hubraum. З тих пір Ecoisme часто називають стартапом з Польщі, хоча команда живе і працює в Києві.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас