У Казахстані через кризу закрилися всі французькі ресторани — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Казахстані через кризу закрилися всі французькі ресторани

Світ
959
Через кризу в Казахстані закрилися всі французькі ресторани, передає центр ділової інформації Kapital.kz з посиланням на заяву генерального консула Франції в Республіці Казахстан Патрика Ренара.
«Але, незважаючи на напружену економічну ситуацію, не можна відмовлятися від розвитку і партнерства. Необхідно бути більш винахідливими і творчими, щоб домогтися кращого результату з меншими витратами», – сказав він.
Патрік Ренар також підкреслив, що, незважаючи на кризу в Казахстані, французький бізнес зацікавлений в цій країні. Він нагадав, що в Алмати недавно відкрився гіпермаркет Carrefour, і Франція, як і раніше залишається тут одним з перших інвесторів. «В минулому році Франція інвестувала в Казахстан 6 млрд доларів», – додав генконсул.
Крім того, нещодавно в Казахстані розпочала роботу Французька торговельна палата, яка, крім іншого, тісно співпрацює з казахстанськими бізнесменами, які мають інтереси у Франції.
Голова казахстанської Асоціації компаній – ділових партнерів Франції Amitie Гульшат Айтієва каже, що зараз вони працюють з французькими партнерами відразу по декількох напрямках, в тому числі соціального характеру.
Правда, привести точну статистику по казахстансько-французьких торгових відносинах вона не змогла. Французький консул лише додав, що Франція займає третє місце за інвестиціями в Казахстан.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас