НАБУ висунуло підозру топ-менеджеру "Нафтогазу" по "справі Абромавичуса" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАБУ висунуло підозру топ-менеджеру "Нафтогазу" по "справі Абромавичуса"

Кримінал
1364
Детективи НАБУ повідомили про підозру виконавчого директора, в.о. заступника голови правління НАК “Нафтогаз України” Андрія Пасішника в скоєнні злочину, який кваліфікується як “втручання в діяльність державного діяча”.
Справу стосовно Пасішника було розпочато на підставі публічної заяви екс-міністра економіки Айвараса Абромавичуса.
Як повідомила прес-служба НАБУ в середу, 9 березня, повідомлення про підозру повинно бути вручено особисто Пасішнику під час допиту в бюро, який було призначено на 12.00.
“Втім, в ніч з 8 на 9 березня А.Пасішник повідомив детективу, що не зможе з’явитися до НАБУ раніше 1 квітня через терміновий від’їзд на лікування за кордон. Отже, письмове повідомлення про підозру було направлено поштою за місцем проживання А. Пасішника в порядку, передбаченому ч. 1 ст. 278 КПК України. Зараз проводиться перевірка достовірності відомостей про поважність причини його неявки”, – йдеться в повідомленні бюро.
Нагадаємо, 3 лютого детективи НАБУ почали перевірку фактів, озвучених міністром економічного розвитку і торгівлі Айварасом Абромавичусом щодо можливого втручання в роботу МЕРТ з боку першого заступника лідера фракції БПП І.Кононенка і деяких інших народних депутатів.
Під час розслідування за попередньою правовою кваліфікацією правопорушення за статтею 364 (ч.2) Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем) детективами НАБУ був встановлений факт здійснення 25.01-01.02.2016 незаконного впливу А.Пасішніком на А.Абромавичуса з метою внесення проти волі міністра пропозиції про призначення його на посаду заступника міністра.
За даним фактом 24 лютого детективами НАБУ зареєстровано кримінальне провадження за ч. 1 ст. 344 КК України (втручання в діяльність державного діяча). Досудове розслідування за інформацією, наданою Абрамавичусом, триває. 5 лютого Абромавичус назвав імена трьох людей, яких йому в різний час “дуже рекомендували” в якості заступників.
“Випадок з Пінькасом (Сергій Пінькас – перший заступник секретаря РНБО – ред.) був ще три місяці тому. Мені наполегливо говорили:“Розберися”. Зараз був Пасішник (Андрій Пасішник – виконавчий директор НАК “Нафтогаз” – ред.) на заступника. Був і такий товариш Тетерук, 1960 року народження”, – уточнив глава МЕРТ.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас