BMW, Audi і Mercedes-Benz шукають партнерів для розробки безпілотних автомобілів, - Reuters — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

BMW, Audi і Mercedes-Benz шукають партнерів для розробки безпілотних автомобілів, - Reuters

Технології&Авто
376
Консорціум німецьких автовиробників, керуючий картографічним бізнесом Here, веде переговори з новими потенційними учасниками альянсу. Про це в інтерв’ю інформагентству Reuters розповів голова ради директорів і генеральний директор концерну Daimler Дітер Цетше (Dieter Zetsche).
Нагадаємо, в грудні 2015 року компанії BMW, Audi і Mercedes-Benz (входить в Daimler) закрили операцію з купівлі у Nokia підрозділи Here за 2,5 млрд євро з метою розробки технологій безпілотного керування автомобілями. Наразі до проекту планується залучити нових прихильників, і вже є охочі, зазначив Цетше.
За його словами, переговори почалися лише два місяці тому, оскільки необхідно було дочекатися завершення угоди з придбання Here. Оскільки в консорціум входять лише три члена, це дозволило спростити ведення переговорів з Nokia, сказав Цетше.
Кілька днів тому концерн Renault-Nissan і виробник автокомплектуючих Continental заявили про те, що розглядають можливість приєднання до ініціативи Here. Дітер Цетше стверджує, що інтерес до проекту проявляють й інші компанії. Їх імена не розкриваються.
Reuters зазначає, що картографічний бізнес Here, що розвивається зараз BMW, Audi і Mercedes-Benz, потребує додаткових інвестицій, які зможуть зробити з нього повноцінний навігатор для самоврядних машин. Чим більше компаній в консорціумі, тим менше витрат лягає на кожного його члена, і тим більше корисної для робомобіля інформації надходить від машин на дорогах в реальному часі.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас