"Газпром" взяв рекордний кредит у Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" взяв рекордний кредит у Китаю

Кредит&Депозит
3464
Представники “Газпрому” і Bank of China підписали в Шанхаї угоду про надання російській компанії кредиту в розмірі 2 мільярдів євро терміном на п’ять років.
“В історії “Газпрому” це найбільша угода за обсягом фінансування, залученого безпосередньо в однієї кредитної організації, і перше двостороння кредитна угода з китайським банком”, – йдеться в повідомленні.
Відзначається, що в серпні 2015 року “Газпром” залучив клубний кредит від консорціуму азіатських банків на 1,5 мільярда доларів строком на п’ять років, агентом по угоді виступила корпорація China Construction Bank.
“Відкривши для себе китайський ринок,“Газпром” має намір і далі продовжувати співпрацю з нашими китайськими партнерами, в тому числі в рамках угод в області проектного фінансування”, – заявив тоді заступник голови правління “Газпрому” Андрій Круглов, який підписав сьогоднішня угода з Bank of China .
Серед можливих інструментів залучення фінансування Круглов назвав тоді синдиковані кредити, проектне фінансування і випуск облігацій, номінованих в азіатських валютах.
Однак в грудні 2015 року стало відомо, що компанія планує активізувати зусилля по залученню коштів інвесторів з Заходу. Аналітик ING Єгор Федоров тоді пояснив, що ставка на залучення коштів в Азії не повністю себе виправдала.
“Поки що китайські банки не дуже охоче виділяють прямі кредити російським компаніям, надаючи перевагу інвестиціям, проектному фінансуванню і передоплаті за великими поставками енергоресурсів. До того ж російських позичальників часто не влаштовують ставки китайських банків”, – зазначив Федоров.
Bank of China – велика міжнародна банківська група, діяльність якої включає банківські операції, інвестиційну діяльність, послуги в сфері страхування та лізингу. Сумарна вартість активів становить більше 16 трильйонів юанів (близько 2,5 трильйона доларів).
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас