Українські вчені розробили для ЗСУ реактивний бойовий безпілотник з максимальною швидкістю 800 км/год — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські вчені розробили для ЗСУ реактивний бойовий безпілотник з максимальною швидкістю 800 км/год

Технології&Авто
1366
Учені з Національної академії наук України розробили для вітчизняних військових новий революційний безпілотник на реактивній тязі.
Відзначимо, що судячи з фотографії і відсутності даних про технічні характеристики дрона, мова поки йде тільки про макеті або ранньому прототипі дрона.
За даними розробників, цей дрон здатний не тільки передавати інформацію, але і знищувати ворожу техніку на відстані до 50 кілометрів. Безпілотник розвиває максимальну швидкість до 800 кілометрів на годину. За рахунок швидкості і малих розмірів, його практично неможливо знищити з землі.
Бортова апаратура літального апарату дозволяє йому рухатися в автоматичному режимі, а програма розпізнавання цілей – виявляти і знищувати ворожі об’єкти за лічені хвилини. Про те, яку зброю цей дрон може нести на собі, розробники ще не повідомляють.
Нагадаємо, що на початку поточного року секретар РНБО Олександр Турчинов повідомив, що Україна незабаром почне виробництво бойових безпілотних літальних апаратів. Він висловив упевненість, що безпілотні апарати вітчизняного виробництва зможуть не тільки зміцнити оборонний потенціал України, але також стати конкурентними на зовнішніх ринках.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас