Компанія Bugatti офіційно представила новий суперкар Chiron: До 420 км/год, вартість € 2,4 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанія Bugatti офіційно представила новий суперкар Chiron: До 420 км/год, вартість € 2,4 млн

Технології&Авто
1471
Компанія Bugatti офіційно представила новий суперкар Chiron – заміну моделі Veyron, що випускалася до 2016 року. Новинка отримала 1500-сильний двигун W16, що розвиває 1600 Нм обертального моменту.
Максимальну швидкість автомобіля обмежили на позначці 420 кілометрів на годину. Всього буде випущено 500 екземплярів «Широна». Мінімальна вартість – 2,4 мільйона євро без урахування податків. Перші машини почнуть збирати у вересні 2016 року.
У Bugatti відзначили, що для збільшення потужності двигуна на чверть у порівнянні з попередником інженерам довелося переробити або зробити заново майже всі компоненти агрегату. Наприклад, мотор отримав послідовну систему наддуву. Дві турбіни починають працювати на низьких оборотах, а друга пара нагнітачів вступає після 3800 оборотів колінчастого валу. Така схема дозволила забезпечити лінійність набору потужності починаючи вже з двох тисяч обертів.
Крім цього, двигун Chiron отримав нову систему уприскування палива з 32 форсунками, вдосконалену систему охолодження, інший карбоновий впускний колектор, а також титанову випускну систему з чотирма попередніми і двома основними каталитическими перетворювачами.
Двигун Bugatti Chiron працює разом з семиступінчастою роботизованою коробкою передач з найбільшою і витривалою парою зчеплень серед тих, що встановлюються на дорожні автомобілі. Суперкар також укомплектований системою повного приводу з можливістю блокування переднього і заднього диференціалів.
З місця до ста кілометрів на годину «Широн» розганяється за 2,5 секунди. 200 кілометрів на годину купе набирає через 6,5 секунди після старту, а 300 кілометрів на годину – через 13,6 секунди. У стандартному режимі максимальна швидкість новинки Bugatti становить 380 кілометрів на годину. Для того, щоб розігнати Chiron до 420 кілометрів на годину, необхідно використовувати спеціальний ключ.
Як і Veyron, Chiron побудували навколо карбонового монокока, який був заново розроблений інженерами Bugatti. Задня частина шасі також виготовлена з карбону, що дозволило їй бути на вісім кілограмів легше в порівнянні з попередником. Автовиробник зазначив, що по жорсткості на кручення і вигину «Широн» можна порівняти з гоночними автомобілями вищого класу WEC – категорії LMP1.
За матеріалами:
motor.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас