Аналітики знизили прогноз ціни нафти на 2016 рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики знизили прогноз ціни нафти на 2016 рік

Енергетика
2981
Ціни на нафту в 2016 році в середньому складуть близько 40 доларів за барель, показало опитування Reuters серед 30 економістів та аналітиків.
Це дев’яте щомісячне опитування Reuters, в якому аналітики знизили прогнози цін на нафту. Як зазначається, ціна нафти навряд чи підніметься значно вище поточних рівнів близько 34 доларів за барель до другої половини року, коли почне знижуватися видобуток у країнах, що не входять до ОПЕК. Усереднений прогноз для еталона Brent знизився на 2,40 дол. порівняно з січневим прогнозом до 40,10 дол. за барель.
Торік середня ціна Brent була 54 долари за барель, а з початку цього року – 32,57 доларів. Прогноз для американського еталона WTI знизився на 2,10 доларів у порівнянні з січнем до 38,90 доларів за барель.
З початку року середня ціна WTI дорівнює 31,03 доларів за барель.
На думку аналітиків, навіть якщо кілька виробників нафти домовляться про замороження видобутку на рівні січня, ринок не відчує цього, особливо якщо до угоди не приєднаються Іран та Ірак, які поки висловлюють лише наміри підвищувати видобуток і експорт.
“Незважаючи на перші за останні 15 років хоч якісь узгоджені дії учасників ОПЕК і Росії, очевидно, що ніяка угода не допоможе скоротити поставки не ринок без участі Ірану та Іраку, принаймні в 2016 році”, – сказала аналітик Raymond James Люана Зігфрід.
Аналітики також очікують слабкого світового попиту в середньостроковій перспективі за рахунок сповільнення зростання китайської економіки і підвищення енергоефективності та переходу на чистіші види палива в розвинених країнах.
Більшість найбільших банків знизили прогнози щодо цін на нафту слідом за різким падінням нижче 30 доларів на початку 2016 року. Втім, експерти в основному чекають подорожчання нафти у другому півріччі. Найбільші нафтотрейдери прогнозують відновлення ринку не раніше 2017 року.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас