У Києві зловили камерунців, які штампували підроблені долари — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві зловили камерунців, які штампували підроблені долари

Кримінал
3369
Столичні правоохоронці викрили зловмисників, які виготовляли підроблені долари. Оперативні співробітники Деснянського управління поліції отримали інформацію про те, що двоє іноземних громадян збираються провернути аферу на території Києва.
Громадяни Республіки Камерун зробили аферу, яка досить поширена в Російській Федерації, але в Україні практично не трапляється. Вони запевнили 29-річного киянина в тому, що перевезли через кордон банківський папір, з якого виготовляються 100-доларові купюри. І за допомогою хімічного реактиву можуть зробити з цього паперу валюту. Єдина умова – для цього їм необхідна достатня кількість справжніх доларів.
На підтвердження своїх слів іноземці продемонстрували киянину хімічний процес по “перетворенню” купюр. В результаті так звану “ляльку” зловмисники підмінили на справжні банкноти. Довірливий українець заніс “виготовлені” долари в обмінний пункт, де йому успішно обміняли їх на гривні. Після цього киянин захотів негайно задіяти в процес “перетворення” 30 тисяч доларів, щоб отримати втричі більше.
На щастя, киянин поділився своїми планами про майбутнє збагаченні зі знайомим, а той повідомив про це в поліцію. На зустріч з іноземними “фокусниками” чоловік повіз для початку першу партію грошей – 10 тисяч доларів. Аферисти, як і домовлялися, в присутності киянина почали “процес перетворення”. За словами “хіміків”, результат потрібно було очікувати добу, оскільки сума – велика.
Підмінивши 10 тисяч справжніх доларів на кольорові фальшивки, іноземці поспішили вийти з дому. Але на виході їх затримали оперативні співробітники відділу поліції Деснянського району Києва.
В даний час відносно затриманих іноземців розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.15 ч.4 ст.190 (Закінчений замах на шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді ув’язнення від 5-ти до 12-ти років з конфіскацією майна. Триває слідство.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас